Producatorul de conserve Scandia a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 45,7 milioane euro, iar pentru anul in curs si-a bugetat o crestere de 15%, in urma consolidarii marcilor existente si extinderii gamei de produse. Compania este unul dintre cei mai importanti producatori de profil de pe piata interna si produce paté, conserve din carne, crenvursti si mancaruri traditionale.
"Principalele contributii la atingerea cifrei de afaceri de peste 45 milioane euro au venit din partea marcilor Pate Sibiu, Pate Bucegi, crenvurstii Cardinali si mancarurile Traditii", informeaza compania. "Totodata, cresterea cifrei de afaceri a consolidat pozitia de lider a firmei pe piata pateurilor de ficat, unde Scandia detine o cota valorica de 57%, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare MEMRB, pentru perioada decembrie 2006-ianuarie 2007", se precizeaza in comunicat. Scandia a lansat anul acesta doua sortimente de sunca, Augusta - produs pozitionat in clasa premium, si Paltinis - destinat segmentului mediu al populatiei.
Compania va incepe anul acesta sa exporte o serie de produse, dar nu a dat publicitatii statele pe care le vizeaza pentru acest demers.
Potrivit companiei, piata de conserve din carne din Romania s-a ridicat in 2006 la aproximativ 52 milioane euro, la nivel de pret de producator, pentru 2007 oficialii Scandia estimand o crestere a pietei de aproximativ 5%. Principalele companii care activeaza pe piata romaneasca de conserve sunt, potrivit Euromonitor, Scandia Sibiu, compania Ardealul, controlata de Orkla Foods Romania, Glina si Contec Foods. Alti producatori importanti sunt Oltchim, prin fabrica de conserve Raureni, Conserv Buftea, Schroeder KG, Heinz Co, Rafaello Antrefrig, Pescarul, Conservfruct.
Potrivit unui studiu Euromonitor, cel mai important segment al pietei conservelor il reprezinta conservele din carne si prepara