Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale(CNADN) va face un împrumut de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare(BIRD) în vederea construirii de variante de ocolire ale municipiilor Târgu-Mureş şi Reghin. Şoselele de centură vor avea o singură parte carosabilă cu două benzi de circulaţie. Pentru lucrările din Târgu-Mureş s-au alocat 28,3 milioane dolari dintre care 17,35 milioane sunt împrumutate de la BIRD şi 10,95 milioane provenite de la statul român. Centura de la Reghin presupune o investiţie de 24,85 milioane de dolari, dintre care 15 milioane împrumutaţi şi 9,85 milioane proveniţi de la bugetul de stat.
În total lucrările pentru construcţia centurilor din cele două oraşe mureşene va fi în valuare de 54,15 de milioane de dolari. În prezent se desfăşoară procedurile de atribuire a serviciilor de întocmire a documentelor şi de supervizare a lucrărilor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Alexandru Frătean, ne-a informat că acest proiect ar fi de fapt o finalizare a strategiei comune a CNADN împreună cu CJ, care urmăreşte fluidizarea circulaţiei între Transilvania şi Moldova pe traseul Târgu-Mureş-Reghin-Topliţa şi în final judeţele din Moldova. Frătean a mai precizat faptul că această colaborare cu CNADN a fost extrem de importantă pentru CJ şi s-a concretizat prin autorizaţiile, avizele, analizele, informaţiile topografice şi multe alte activităţi pe care autoritatea judeţeană la pus la dispoziţia Companiei. Vicele CJ a mai precizat că iniţial se dorea şi construirea centurii dintre intrarea dinspre Sighişoara spre ieşirea din Cluj, doar că datorită apariţiei autostrăzii Bechtel, planul a căzut.
Împrumutul contractat de către CNADN vizează, printre altele, finanţarea lucrărilor de construire a cinci variante de ocolire aferente municipiilor Braşov, Bacău, Târgu-Mureş, Reghin şi Mediaş. Şoselele de centu