- Diverse - nr. 56 / 22 Martie, 2007 Potrivit unui proiect de rezolutie al Parlamentului European, vanzatorii de carne de vita vor fi obligati sa marcheze pe etichete varsta la care animalul a fost sacrificat. Literele "Z" si "V", inscrise pe etichetele din galantare, vor arata ca vitelul respectiv a fost omorat inainte sa implineasca opt luni, respectiv, intre lunile a noua si a 12-a de viata. Initiatorii documentului au pornit de la constatarea ca pe etichete nu se face nici o referire la hrana pe care au primit-o animalele sau la varsta acestora. Astfel, consumatorii cumpara, de cele mai multe ori, produse avand calitati si proprietati diferite sub aceeasi denumire. Hrana folosita si varsta de sacrificare au efecte directe asupra gustului, fragezimii si culorii carnii de vita. Nota redactiei: Acum, dupa intrarea in Europa, taranul roman isi face, uimit, randuri de cruci, la aflarea celor de mai sus. Pentru ca, in numele Europei, trepadusii de pe la tot felul de ministere si directii, coplesiti de propria lor importanta, le cer taranilor chiar "luna de pe cer" - cum se exprima deunazi un iernutean. Apoi, ii mai amenintam si noi, prin presa, cu tot felul de prostii - cum ca nu au voie sa-si faca tuica dupa nevoi, ca nu pot taia porcul , vitelul sau mielul decat trecand prin filiera unei birocratii enervante, in timp ce politicianul si functionarul de stat ii obliga pe sarmanii romani sa prezinte programe de dezvoltare imprimate pe... dischete, ca, altfel, este amenintat viitorul nostru in Europa. Nu, domnilor, nici ciobanul, nici gospodarul, nici romanul care vrea sa-si schimbe Dacia de zece ani cu un Opel rulat sapte ani in Germania, nu acestia ameninta viitorul nostru european. Mai bine am privi lipsa de viziune a politicienilor, incapabili de a construi un proiect al Romaniei pentru urmatoarele decenii. M. BARDASANU - Diverse - nr. 56 / 22 Martie, 2007 Potri