A avut Formula 1. Acum a ramas cu proprietatile din Corsica, Gstaad si din Riviera Franceza, precum si cu cele doua avioane cu care colinda lumea in lung si in lat alaturi de sotia sa, fost fotomodel de succes. Bernie Ecclestone are 77 de ani, 4 miliarde de lire sterline si o garderoba "rebela".
Lui Bernie Ecclestone nici macar nu-i plac masinile. "Nu stiu de ce sunt barbatii atat de pasionati de automobile", spune el. "Acum conduc un Mercedes, dar, din partea mea, ar putea fi oricare alta marca", sustine Ecclestone. Putini sunt cei care il si cred, insa. Mai ales ca e greu sa ti-l imaginezi pe fostul titan al Formulei 1 si unul dintre cei mai bogati oameni ai Marii Britanii intr-o masina mai putin eleganta.
Si totusi. "Traim intr-o lume in care specia umana masculina a inlocuit instinctul de reproducere si de supravietuire cu dorinta de a obtine acel nou Ferrari. Iar eu nu sunt deloc asa", spune Ecclestone. Si este fericit ca nu se incadreaza in acest "nou val".
Miliardarul face parte din "vechea scoala". Ceea ce nu este neaparat un lucru bun. Tortura in opinia lui? "Este doar un mijloc demodat de a ajunge la scopul propus", spune Ecclestone zambind complice. Magnatul este un adevarat dictator si nu se fereste sa o recunoasca. In plus, simte lipsa perioadei in care nu era "atata democratie" si, evident, nu se sfieste sa repete acest lucru ori de cate ori crede ca e nevoie. "Nu pot sa-mi impun vointa pentru ca este democratie", spune cu parere de rau. Cand a pus bazele Formulei 1, "pe vremuri", managementul dictatorial functiona de minune - pe sistemul "Fii rezonabil. Fa cum iti spun eu!". Acum ii este din ce in ce mai greu sa-si conduca afacerile. "Subtilitatea nu e punctul meu forte. In plus, nici nu prea functioneaza. E ca si cum ai educa un copil. Daca ii spui ca ar fi mai bine sa nu se joace cu focul, in mod sigur o va face si apoi se va gandi: