Conditiile stabilite de CL celor ce vor sa investeasca la Politehnica sint atragatoare, dar comisia desemnata mai are citeva puncte sensibile de rezolvat Joi, comisia stabilita de Consiliul Local Iasi pentru analizarea modalitatilor de atragere a unor investitori la FC Politehnica Iasi a intrat in piine. Dupa cum s-a anuntat, prima intilnire a dus la stabilirea unor conditii elementare de demarare a negocierilor: mentinerea numelui si culorilor clubului precum si pastrarea echipei in Iasi. Apoi, datorita faptului ca modalitatea gindita pentru scoaterea la vinzare a actiunilor este majorarea de capital, pretul cerut pentru pachetul majoritar este foarte "subtire", 1,6 milioane lei. Considerind absolut logice primele trei cerinte si amintind ca suma cu care se pot prelua 51% din actiunile Politehnicii a fost refuzata recent, cind a fost vorba de vinzarea unui singur jucator, Bilba, rezulta ca preluarea gruparii din Copou este foarte permisiva la ora actuala.
De aceea, par logice si celelalte intentii ale comisiei care vrea sa impuna conditii ferme legate de perspectiva clubului, de genul asigurarii unui buget ferm pentru o perioada mai lunga, restrictionari la vinzarea de jucatori ori stabilirea unui obiectiv sportiv minim, prezenta in Liga I.
Ajungem aici la doua probleme serioase de cuantificare. Ce instanta poate stabili daca vinderea jucatorului "X" sau "Y" s-a facut la un pret de piata corect ori cine poate garanta ca un buget ferm asigura si mentinerea in prima liga? Sa ne amintim doar de preturile absolut fluctuante ale jucatorilor (Adrian Ilie, jucator pe care s-au incasat 432 000 $ a ajuns sa fie luat gratis!) si lipsa unui raport fotbalistic ferm bani-rezultate, ilustrat din plin de seriosul patron Cornel Penescu, aflat in drum cu Argesul spre Liga a II-a, desi a asigurat conditii financiare de exceptie in Trivale.
Acestea ar fi problemele pr