Conducerea Casei Judetene de Pensii a precizat ca in acest an, numarul biletelor de tratament repartizat brailenilor s-a diminuat simtitor. Astfel, numarul acestora este mai mic cu 2000. Pina acum au fost valorificate 598 de locuri, dar numarul solicitarilor este de ordinul miilor.
In topul preferintelor pensionarilor ramine statiunea Lacu Sarat. "Biletele aferente fiecarei serii au fost vindute in proportie de 98 - 99%. De fiecare data am solicitat suplimentari. Am valorificat pina in prezent 598 de bilete, dar numarul cererilor e mai mare de 3000. Foarte multe solicitari sint pentru statiunea Lacu Sarat", ne-a declarat Sorin Enache, director executiv al Casei Judetene de Pensii Braila.
Biletele sint foarte avantajoase pentru ca sint subventionate din bugetul de asigurari sociale. Astfel, virstnicii beneficiaza de masa, cazare si tratament timp de 18 zile. Costul mediu al unui bilet este de 1000 de lei, dar pensionarii platesc numai 50% din pensie, diferenta fiind suportata din bugetul de asigurari sociale.
Persoanele cu afectiuni digestive pot alege Slanic Moldova, Singeorz Bai, Olanesti sau Caciulata, cele cu probleme respiratorii pot merge la Tg. Ocna, Slanic Prahova, cele cu boli cardiovasculare la Vatra Dornei, Buzias, Covasna. Statiunea Lacu Sarat este ideala pentru brailenii care au afectiuni reumatice. Aceasta categorie de pensionari pot merge si la Mangalia, Techirghiol, Amara, Eforie Nord, Felix, Herculane. Persoanele care au afectiuni nervoase pot merge la Sinaia, Predeal sau Soveja.
Veteranii, pensionarii de invaliditate care au si plan de recuperare de la medic, persoanele persecutate din motive etnice (Legea 189/2000), cele persecutate din motive politice (Decretul lege 118/1990), pensionarii IOVR (mutilatii si vaduvele de razboi) si persoanele cu handicap de gradul I au beneficiat in fiecare an de bilete gra