Ieri, cu incepere de la ora 12.00, la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, jurnalistii au participat la mai multe evenimente organizate de politistii braileni cu ocazia Zilei Politiei Romane. Politistii au considerat ca de la acestea nu puteau lipsi jurnalistii, partenerii care ii tin in contact permanent cu cetatenii, prin punctarea obiectiva a succeselor sau insucceselor acestora. Astfel, ziaristii au avut ocazia de a vizita, in Holul de Onoare al Inspectoratului, o expozitie cu copii ale documentelor istorice de la inceputurile Politiei Romane, organizata cu sprijinul Directiei Judetene Braila a Arhivelor Statului. Cel mai vechi document dateaza inca din 20 mai 1864 si este o adresa a sefului Politiei orasului Braila catre "comisarii de rosu si negru", privind afisarea listelor alegatorilor comunali", iar unul dintre cele mai importante documentele prezente data din 6 noiembrie 1944 si era un referat al comisarului ajutor Stefanescu, adresat chestorului Politiei municipiului Braila, privind verificarea "caselor clandestine de prostitutie" din oras.
"Documentele expuse astazi vin sa ilustreze activitatea de zi cu zi a politistilor braileni din cea de-a doua jumatate a secolului al XIX lea pina la instaurarea regimului comunist in Romania. Am cautat sa evidentiem prin aceste documente modul de punere in practica a odinelor transmise de organele ierarhice din cadrul Ministerului de Interne de catre comisarii de culori la inceput si mai apoi de circumscriptii, si mai ales desfasurarea activitatii politienesti atit a conducerii Politiei brailene, cit si a agentilor din subordine, prin prezentarea unor rapoarte de serviciu", a declarat Stefania Botez, consilier al Directiei Arhivelor Nationale din Braila.
De asemenea, in Sala de Conferinte, ziaristii au fost implicati direct si la realizarea unui portret robot, pe baza unor semnal