Intra destul de rar pe tarâmul care, in viziunea lor, apartine in exclusivitate sexului frumos: bucataria. Totusi, atunci când incearca marea cu degetul, o fac in mod elegant. Bucataria cu ale ei linguri, borcane cu mirodenii, oale, cratite, ingrediente pentru tot felul de preparate culinare reprezinta pentru ei un adevarat labirint, in care o data intrati, cu greu mai pot iesi nesifonati si fara a lasa urme, asemenea unui uragan devastator. Motive suficiente pentru barbati de a pasi in acest „loc interzis“, decât la ora cinei sau a micului dejun de la sfârsitul saptamânii. Acces interzis Pentru conferentiar doctorul chirurg de la Clinica de Chirurgie II a Spitalului Clinic nr. 1 Craiova, Marian Munteanu, bucataria este un loc cu acces interzis, restrictie care dispare numai la ora de servire a masei. Bucataria este un loc in care sotia isi exerseaza talentele culinare, iar doctorul Munteanu degusta preparatele gatite cu dragoste de consoarta sa. Lucrurile se schimba insa când vine vorba de pregatirea unui gratar. Singura conditie, obligatorie de altfel: locul de desfasurare, in aer liber, eventual la umbra vreunui stejar. Si atunci intra in scena expertul in pregatirea gratarului, doctorul Munteanu, secondat de fiul sau. Cu o tinuta speciala, manusi, sapca, ochelari, toate primite de peste ocean, din America, inarmat si cu ustensile speciale, tot din tari straine achizitionate, pensule, clesti, palete de intors carnea, furci din Italia, sticlute cu sosuri speciale, un adevarat arsenal de „lupta“ cu carnea, expertul in prepararea gratarului promite asistentei o masa pe cinste, fara prea multe calorii, cu un gust special. „Ma pricep sa fac gratar. Este, de fapt, mai mult decât o indeletnicire, este o placere. Gust din plin aceste clipe, caci sunt rare momentele când, plecând din sala de operatii, gasesc timp pentru a-mi rasfata familia si prietenii cu un gratar la iar