Renumitul Castel Bran este scos la vanzare pentru 77 mil. dolari (57,6 mil. euro), amplasarea constructiei la poalele umbroase ale Carpatilor facand din constructia medievala una dintre cele mai atragatoare oferte imobiliare romanesti, scrie cotidianul american The Washington Times. Devenit celebru in special datorita romanului "Dracula" scris de Bram Stoker, Castelul Bran este mai mult decat o simpla oferta imobiliara. Ziduri groase din piatra, foisoare cu tigla rosie, patru turnuri ce se inalta sinistru spre cer, un pasaj secret, tapiserii, brazi intunecosi ce inconjoara gradina interioara, destul de spatioasa pentru a gazdui taranii veniti cu tortele aprinse. "Castelul Bran a fost initial o fortareata construita de cavalerii teutoni in 1212", sta scris pe unul dintre afisele realizate de oficialitatile romane, care au folosit locatia ani de-a randul drept reper turistic. Castelul are o istorie lunga, marcata de asedii si intrigi de curte, si un prezent care nu dezminte existenta constructiei. Dupa ani de complicatii politice si juridice, descendentii familiei monarhice de Habsburg au reusit in 2006 sa recastige dreptul asupra medievalului castel. Noul proprietar este Dominic Habsburg, un arhitect din New York care intentioneaza sa vanda cladirea inapoi guvernului roman, care doreste sa o pastreze ca monument istoric, si nu ca parc de distractii.
O posibila achizitie a cladirii de catre Disney nu iese din discutie, mai mult, cei de la Starbucks ar putea de asemenea sa puna mana pe o astfel de locatie.
Cu toate acestea, descendentul familiei Habsburg, care a crescut in Castelul Bran inainte de a fi alungat de comunisti in 1948, negociaza cu localnicii dreptul de proprietate. Acesta s-a angajat sa faca ce e mai bine pentru familia sa si pentru cei care locuiesc in imprejurimile castelului. Inca nu a avut loc o vizionare a castelului de catre posibilii