Rulada cu ton.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pachet aluat de foitaj (275 g), 1 conserva cu ton (circa 300 g), 1 ceapa verde, 1/2 lamaie stoarsa, 5 fire patrunjel verde, 2 galbenusuri, 2 linguri seminte de susan, 100 g cascaval ras, 2 linguri lapte, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita mustar, 1 varf de cutit praf de curry, sare, piper.
Mod de preparare:
Scurgeti tonul intr-o strecuratoare. Curatati si tocati ceapa. Spalati patrunjelul, zvantati-l cu hartie absorbanta si taiati-l cu foarfeca.
Incingeti intr-o tigaie mica 1 lingura de ulei si caliti in el ceapa circa 2-3 minute, amestecand cu o lingura de lemn. Adaugati tonul faramitat, restul de ulei, zeama de lamaie, patrunjelul verde, 1 galbenus, cascavalul ras si mustarul. Condimentati cu sare, piper si curry si amestecati bine cu furculita, pentru a obtine o umplutura omogena.
Puneti semintele de susan pe o farfurie plata. Intindeti aluatul pe planseta, puneti deasupra un strat egal de umplutura (lasand libera o margine de 2 cm) si rulati aluatul sul. Diluati al doilea galbenus in 2 linguri de lapte si ungeti - cu o pensula - toata suprafata ruladei. Rostogoliti-o apoi in semintele de susan, inveliti-o intr-o folie de plastic si tineti-o 30 de minute la frigider.
Incingeti cuptorul la 240gr. si tapetati o tava cu hartie pentru copt.
Taiati rulada - cu un cutit bine ascutit - felii groase de 2 cm, asezati feliile pe tava, lasand intre ele suficient spatiu, pentru a putea creste fara sa se lipeasca intre ele.
Dati rulada la cuptor, lasati-o sa se coaca 8 minute, reduceti temperatura la 210gr. si tineti-o inca 10 minute sa se patrunda si sa se rumeneasca.
Serviti-o calda sau rece, cu salata verde.
Nudli cu branza rasa
Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g cartofi, 1 ou, 1 lingura gris, 150 g faina, putina sare, lapte cat e nevoie, u