Preturile in luna februarie 2007, comparativ cu luna anterioara, se mentin la acelasi nivel, conform unui comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS). Acesta a dat publicitatii o analiza a indicelui preturilor de consum (IPC) in luna februarie pentru marfurile alimentare, nealimentare si a serviciilor, comparativ cu luna ianuarie. La marfurile alimentare, modificari s-au inregistrat la legume si conserve de legume, al caror pret a crescut cu 1,7 procente, iar pretul zaharului a crescut cu 1,2%. Fructele si conservele de fructe, produsele de morarit si panificatie, laptele si produsele lactate au fost si acestea mai scumpe luna trecuta, indicele de crestere fiind insa sub 1%. In compensatie, pretul oualor a fost mai mic cu 14,7 procente, iar la carne si produse din carne cu 0,6%. In cadrul marfurilor nealimentare, pentru tigari am platit cu 1,2% mai mult, iar in scadere a fost pretul la combustibili si medicamente ori produsele cultural-sportive. Cresterea tarifelor la apa, canal, salubritate si reparatii auto, electronice si lucrari foto cu 1,4 procente a determinat scumpirea serviciilor, insa cresterea a fost mai mica, de numai 0,4%. Ingrijirea medicala in luna februarie a costat cu 1,1% mai mult, insa serviciile de telefonie s-au ieftinit cu 0,4%. Cresterea medie a preturilor in ultimele 12 luni (martie 2006 - februarie 2007) fata de precedentele martie 2005 - februarie 2006 este de 5,8%, se mai arata in comunicatul INS. Preturile in luna februarie 2007, comparativ cu luna anterioara, se mentin la acelasi nivel, conform unui comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS). Acesta a dat publicitatii o analiza a indicelui preturilor de consum (IPC) in luna februarie pentru marfurile alimentare, nealimentare si a serviciilor, comparativ cu luna ianuarie. La marfurile alimentare, modificari s-au inregistrat la legume si conserve de l