Braşovenii pot bea liniştiţi apă de la robinete, fără a risca să se îmbolnăvească. Cel puţin aşa susţine directorul Dorin Fătu, directorul general al Companiei Apa Braşov.
Nu toţi braşovenii au avut însă curaj să bea apă de la robinete. În zona Dârste spre exemplu, apa a început să curgă la robinete abia ieri. Culoarea aproape neagră şi, uneori, chiar mirosul i-a împiedicat pe locatarii din zonă să o folosească în gospodărie. Aceeaşi problemă au întâmpinat-o şi braşovenii din zona Noua, Răcădău, Astra, Florilor, Triaj, după ziua de sâmbătă, când autorităţile au fost nevoite să golească forţat barajul de acumulare de la Tărlung, în urma precipitaţiilor abundente înregistrate săptămâna trecută. De ieri însă situaţia s-a reglementat, după cum ne-au asigurat oficialii de la Apa.
Biroul de Promovare a Sănătăţii din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) a trimis totuşi un comunicat prin care îi avertizează pe braşoveni asupra pericolelor consumului de apă contaminată. Reprezentanţii ASP Braşov recomandă să nu bem apă de la robinet sau din fântâni, dacă aceasta are aspectul modificat, fiind mâloasă sau tulbure. Mai mult, în următoarele zile ar trebui să consumăm apă îmbuteliată sau apă fiartă şi răcită. „În cazul în care furnizarea apei a fost întreruptă, evitaţi consumul de apă pentru băut de la robinet câteva ore de la reluarea furnizării acesteia, datorită hiperclorinării apei. Totodată apa din cisterne, pusă la dispoziţie de autorităţi, poate fi folosită doar pentru igienizarea toaletelor. În cazul în care apar semne de boală este bine să vă prezentaţi la medic, automedicaţia fiind contraindicată”, se arată în comunicatul transmis ieri de ASP Braşov. Reprezentanţii instituţiei nu au precizat perioada pe care a fost emisă avertizarea.
„Alimentarea cu apă a fost reluată în tot municipiul Braşov, apa de la robinete fiind bună de băut. Doar