Fabrica de etanol
Dupa ce ani de zile biocombustibilii au fost priviti ca un produs excentric, ce nu va putea inlocui nicicand petrolul, a sosit momentul ca guvernele celor mai industrializate tari sa le realizeze potentialul imens. Cu toate acestea, rolul benefic pe care utilizarea lor l-ar putea avea asupra mediului inconjurator este pus la indoiala de tot mai multe voci.
Exista semnale potrivit carora febra ce a cuprins lumea politica si economica in goana dupa biocombustibili poate avea efecte nefaste asupra mediului.
Informatia pe scurt
SUA inregistreaza cea mai mare crestere a productiei de etanol
Atat SUA, cat Marea Britanie subventioneaza productia si importul de biocombustibili, insa Olanda a renuntat ca urmare a pagubelor aduse mediului.
Pretul porumbului s-a majorat in ultimul an pe fondul cererii tot mai mari, etanolul fiind obtinut din aceasta planta
ONU estimeaza ca pana in 2022, 98% din padurile Indoneziei vor disparea pentru a face loc culturilor de palmieri destinati productiei de biocombustibil.
Politicul si economicul lucreaza pentru biocarburanti
Ford va produce masini care merg pe etanol
In acest moment exista semnale clare potrivit carora febra ce a cuprins lumea politica si economica in goana dupa biocombustibili are efecte nefaste asupra mediului si, mai ales, produce o concurenta stransa intre masini si siguranta alimentara a oamenilor.
America este poate tara in care industria producatoare de biocarburnati se dezvolta cel mai alert. Fermierii americani trimit sute de mii de tone de porumb catre rafinarii, rafinarii de unde porumbul se intoarce in stare lichida - etanol.
Marii producatori auto din Statele Unite s-au angajat sa produca tot mai multe masini care sa functioneze pe baza de biocarburanti, timp in care politicienii de la Washingto