Restaurantul-pizzeria Venezia, situat in plin centrul orasului se mandreste cu specialitatea casei
SALATA RICCO CU CASCAVAL PANE
O mancare gatita, foarte apetisanta si nespus de satioasa este Salata Ricco cu cascaval pane. Salata in greutate de 250 de grame este compusa din orez fiert, sos de rosii, mazare, boabe de porumb, ou fiert, morcov murat, taiat in forma de trandafir pentru ornament alaturi de o frunza de patrunjel, si peste ton maruntit, totul asezat pe frunze de salata verde. Pe langa salata se servesc doua felii de cascaval pane in greutate de 125 de grame. Se poate comanda si pentru acasa, livrare gratuita, doar caserolele se platesc cu 1 leu bucata.
Pui cu conopida
1 conopida mare, sare, 1 pui, 1 lingura bulion, 1 ceasca ulei, verdeata.
Se fierbe conopida in apa cu sare si se scoate dupa 10 min. Se desface in buchete mici si se lasa pe o farfurie. Puiul se taie bucati. Se sareaza putin si se pun bucatile la prajit in ulei incins. Cand carnea s-a prajit, se lasa in cratita si se pune deasupra o cana de apa calda sau de supa de zarzavat. Se acopera cratita si se fierbe carnea pana cand intra furculita cu usurinta in ea. Atunci se adauga bulionul desfacut in putin sos in care se face mancarea si conopida. Se sareaza mancarea dupa gust si se lasa sa mai fiarba 15 min. Se presara verdeata tocata si se serveste calda.
Pofta buna!
Ingrediente:
4 pulpe de pui,
sucul de la 2 portocale, diluat cu apa,
doua portocale intregi,
o lingura stafide,
un morcov mare fiert,
5-6 linguri de vin,
2 linguri zahar,
sare.
Preparare:
Se pune morcovul la fiert.
Sucul de portocale diluat cu apa, stafidele se pun peste pulpe si se inabusa.
Se paseaza morcovul si se pune peste pulpe.
Se pregatesc cele doua portocale: se curata de coaja- si de cea alba, neaparat, ca sa nu