(Foto: Gazeta de Maramures)
Dupa vanzarea fostei fabrici de textile, zona Maratex va inregistra un boom imobiliar. Dupa Praktiker si Real, urmeaza constructia unui hypermarket Carrefour, a unui Mall, hotel si alte dotari spectaculoase. Pretul terenurilor in zona a inceput sa creasca ametitor, iar investitorii se ingramadesc sa initieze noi proiecte.
Daca mai luam in calcul si o posibila vanzare a Faimar, e clar ca zona va atrage „greul” investitiilor din Baia Mare. GAZETA de Maramures va propune o analiza a evolutiei perimetrului respectiv dupa tranzactia record de peste 16 milioane de euro.
Hypermarketuri, mall, hotel, birouri, reprezentante auto, alte mall-uri... Zona de „aur” a Baii Mari se misca inspre Recea. Dupa tranzactia record de peste 16 milioane de euro cu activele fostei fabrici Maratex, centrul de „greutate” al Baii Mari se muta pe Bulevardul Bucuresti.
Specialistii sustin ca, in cativa ani, zona va deveni principalul punct de atractie pentru investitorii din regiune. Mai mult, se pare ca hypermarketul si Mall-ul ce urmeaza a fi ridicat pe locul fostei fabrici va face „pui” in zona centrala din Baia Mare, dar si micii investitorii din zona Maratex se gandesc si ei, mai in gluma, mai in serios, la o astfel de investitie.
La trecutu-ti mare...
In timpul regimului rosu, zona depozitelor (de la podul CFR spre Recea) era una dintre principalele zone industriale ale orasului. Argumente? Societatea Maratex, fondata in 1970, s-a dezvoltat fulminant pana la mijlocul anilor ’80. Tot la sfarsitul anilor ’70 - inceputul anilor ’80 s-a “nascut” o alta glorie a economiei ceausiste: Faimar.
Ceva mai jos, isi desfasura activitatea o alta societate socialista de referinta in istoria judetului: Avicola Baia Mare. Dupa 1989, incet,