Socul schimbarilor climatice va fi dublat de un altul, provocat de degradarea biodiversitatii Pamantului, au avertizat doi senatori francezi intr-o sedinta publica a Senatului de la Paris pe marginea unui studiu de mediu, informeaza AFP.
Rata disparitiei mai multor specii atat din regnul animal, cat si din cel vegetal, este din ce in ce mai accelerata, putandu-se ajunge ca in anul 2050 sa se manifeste o rata a disparitiilor de 100 pana la 1.000 de ori mai mare decat cea din prezent, au sustinut astazi senatorii Claude Saunier si Pierre Laffitte.
Defrisarea padurilor tropicale a atins o rata incredibila deja, de 11 milioane de hectare pe an, ceea ce constituie un serios semnal de alarma in conditiile in care aproximativ 50% din totalul florei mondiale traieste in mediul acestor paduri.
De asemenea, au precizat cei doi politicieni francezi, presiunile facute de om asupra naturii se intensifica - pescuitul intensiv, exploatatiile forestiere, mediile naturale inghitite de mediul urban, constituie tot atatea lovituri pe care oamenii le dau biosferei.
In plus, mondializarea schimburilor si relatiilor dintre oameni multiplica riscurile introducerii unor alte specii de animale si plante in habitaturi straine, cu efectul amenintarii cu disparitia a speciilor indigene.
Este nevoie urgent de modalitati concrete de actiune pentru salvarea biodiversitatii sistemelor naturale ale planetei, pentru reducerea presiunii exercitate de om asupra acestor ecosisteme si de anticipare a amenintarilor care planeaza asupra biotopului terestru, au mai apreciat cei doi senatori francezi. Socul schimbarilor climatice va fi dublat de un altul, provocat de degradarea biodiversitatii Pamantului, au avertizat doi senatori francezi intr-o sedinta publica a Senatului de la Paris pe marginea unui studiu de mediu, informeaza AFP.
Rata dis