Ferma de porci in Spania/scienceclarified.com
Burger King, al doilea mare comerciant de hamburgeri la nivel mondial, a anuntat ca va incepe sa cumpere carne de porc si oua de la crescatorii care permit animalelor sa duca o existenta mai buna, netinandu-le in custi sau spatii meschine in care nu se pot misca, scrie New York Times.
Anul 2007 a consemnat mai multe victorii ale luptatorilor pentru drepturile animalelor, o serie de orase din Satele Unite si lanturi de fast-food internationale adoptand masuri care vor imbunatati conditiile de viata ale animalelor.
De asemnea, compania a anuntat ca va favoriza abatoarele care executa animale prin gazare, metoda considerata mai blanda, in detrimentul celor care recurg la aplicarea de socuri electrice.
Scopul Burger King este de a cumpara macar 2% din necesarul total de oua de la crescatoriile care permit pasarilor sa duca o existenta semi-libera. Un procent mai mare a fost propus pentru carnea de porc, 10% din total urmand a fi achizitionat de la fermele care aplica un tratament mai bun animalelor.
Compania a mai precizat ca nivelul acestor achizitii va creste in masura in care tot mai multe ferme vor adopta o politica similara, iar preturile de pe piata vor deveni competitive.
Acest tip de produse sunt mai scumpe, Burger King nespecificand totusi diferenta de pret.
Chiar daca procentele par nesemnificative, expertii in marketingul alimentar citati de New York Times, considera ca o astfel de initiativa va pune presiune pe alte lanturi de restaurante care vor adopta masuri similare.
Saptamana trecuta, un bucatar celebru in Statele Unite, Wolfgang Puck, a anuntat ca ouale si carnurile folosite in preparatele sale provin de la animale ale caror drepturi sunt repectate.
Anul 2007 pare de foarte bun augur pentru soarta animalelor.
@