Asociaţia Sighişoara Durabilă strânge în continuare semnături împotriva schimbării pavajului original/autentic din Cetate. Până pe 27 martie se strânseseră 350 de semnături pe liste plus 150 de voturi de pe Internet.
În total s-au exprimat împotriva schimbării pavajului în jur de 500 persoane atât sighişoreni cât şi "fani" ai oraşului din SUA, Canada, Germania, Austria, Olanda, Israel sau Mongolia. Dovadă stau cele peste 70 de comentarii şi luări de poziţie de pe site-ul www.sighisoara.com, site pe care oricine îşi exprima opinia vizavi de problema pavajului: atât la rubrica "Protestează acum" din centrul paginii, cât şi la mini-ancheta din stânga paginii unde se poate bifa unul din mai multe răspunsuri la întrebarea "Sunteţi de acord cu schimbarea pavajului original din Cetatea Sighişoarei?".
Din 185 de voturi electronice exprimate până pe 27 martie, 86% au fost împotriva schimbării pavajului original, 6% "pentru" iar 8% dintre participanţii la sondaj au răspuns "nu ştiu". În disputa iscată între Primărie şi societatea civilă în privinţa schimbării pavajului original din Cetate, Institutul Naţional al Monumentelor Istorice a fost cel care a pus picorul în prag.
În timpul vizitei efectuate la Sighişoara pe 19 martie, directorul INMI, Dan Lungu a propus un compromis: conservarea pavajului actual din piatră de râu pe cât mai multe stradele din Cetate şi în acelaşi timp modernizarea limitată cu piatră cubică a unor străzi, acolo unde condiţiile de exploatare turistică şi traficul impun acest lucru.
În această perioadă Institutul primeşte propuneri pentru realizarea pavajului în Cetatea Sighişoarei pe baza cărora se va elabora forma finală a proiectului.
Primăria a prezentat propunerile proprii la sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti. La rândul său Asociaţia Sighişoara Durabilă a transmis luni (la invitaţia INMI) o serie de propune