De la o garsonieră de 50.000 de euro la un apartament de lux, pentru care trebuie să scoţi din cont nu mai puţin de un milion de euro. Cine doreşte să se mute în casă nouă are acum mult mai multe oferte din care să aleagă, după cum îl ţine buzunarul. Din Bucureşti şi pănă în Timişoara sau Focşani, majoritatea developerilor ţintesc cumpărătorii care pot lua credite ipotecare de maximum 150.000 euro. Astfel, apartamentele de două şi trei camere reunesc peste 70% di
De la o garsonieră de 50.000 de euro la un apartament de lux, pentru care trebuie să scoţi din cont nu mai puţin de un milion de euro. Cine doreşte să se mute în casă nouă are acum mult mai multe oferte din care să aleagă, după cum îl ţine buzunarul.
Din Bucureşti şi pănă în Timişoara sau Focşani, majoritatea developerilor ţintesc cumpărătorii care pot lua credite ipotecare de maximum 150.000 euro. Astfel, apartamentele de două şi trei camere reunesc peste 70% din oferta existentă. În bazele de date ale site-urilor de profil şi ale agenţiilor imobiliare, se găsesc peste 40.000 unităţi locative, în diverse stadii de execuţie şi contractare.
Constructorii de apartamente vin astfel în întĺmpinarea clienţilor, care cu greu mai fac faţă scumpirilor repetate de pe piaţă. Dacă în urmă cu doi - trei ani, cu 100.000 euro se putea cumpăra o casă în zona Pipera (ansamblurile Impact şi Domus Stil), astăzi cu greu se poate achiziţiona un studio într-un bloc aflat în construcţie (My Dream Residence). Dar cum, deocamdată, bugetul cumpărătorilor de locuinţe din Bucureşti nu poate depăşi 150.000 euro, aceştia s-au reorientat în masă către locuinţele mici.
„Cele mai bine vĺndute apartamente sunt cele cu două şi trei camere. Se cer în continuare garsonierele, ceea ce îi determină pe dezvoltatori ca în proie