S-a dus sa acopere cel mai „tare" subiect din cariera. Unul pe care sa nu-l uite niciodata. Ironia sortii a facut sa se si intimple asa. Dar nu cum se astepta. Aventura s-a transformat intr-un cosmar. Ieri, s-au implinit doi ani de cind jurnalistul sibian Sorin Miscoci a fost rapit in Irak. Ranile din suflet nu i s-au vindecat.
Doar ca se bucura de o familie frumoasa si traieste linistit. Omul care a trait iadul de pe pamint nu s-a lasat de meserie. Dar nu mai vrea sa auda de razboaie. Considera ca riscurile sint inutile, mai ales acum, cind jurnalistii sint chiar vinati in zonele de conflict. Nu doreste nimanui sa treaca prin ce-a trecut el.
"Jurnalistii sint vinati"
In vocea lui, revolta inca se simte. A trebuit sa faca terapie. Intrebat daca s-ar mai duce intr-o zona de conflict, jurnalistul raspunde categoric: "Exclus, nu mai merg!". Dupa experienta traumatizanta din Irak, Miscoci face un apel catre toti colegii sai din presa. "Sa nu se duca niciodata in zonele acelea, chiar daca cineva le spune ca au asigurata protectia.
Si noua ni s-a spus. Intimplarile de acolo mi-au schimbat viziunea despre viata. Nu merita. Razboaiele nu mai sint ceea ce erau odata, iar jurnalistii sint chiar vinati", a constatat el. Cu toate acestea, ramine in bransa. Este cameraman la TVR.
O zi obisnuita
Banii si stringerile de mina nu pot sterge amintirile saptaminilor de groaza petrecute in captivitate. Vrind-nevrind, ieri i-au revenit in memorie si nu le-a putut ascunde. Oricum, alaturi de tovarasii lui de suferinta, Sorin Miscoci are sanse minime sa primeasca despagubirea de un milion de euro pe care a cerut-o in instanta, din partea autoritatilor care l-au lasat de izbeliste.
"Acum doi ani a fost un punct de cotitura in viat