Stocul de spatii de birouri din provincie este in prezent mult inferior celui din Bucuresti, insa dezvoltatorii din orasele mari au anuntat proiecte similare cu cele din Capitala.
Cele mai mari orase din provincie au devenit solutia alternativa la aglomerarea de proiecte de birouri din Capitala, mai ales pentru investitorii care nu au acces in Bucuresti. Printre dezvoltatorii de proiecte de birouri din provincie se numara in principal oameni de afaceri locali, dar si dezvoltatori straini care doresc sa se extinda.
Unul dintre orasele care se vor dezvolta puternic in ceea ce priveste spatiile de birouri este Cluj. Insa, in prezent, situatia spatiilor de birouri de clasa A din Cluj este cu mult in urma Bucurestiului. Conform evaluarilor facute de specialistii din piata, in prezent municipiul
Cluj-Napoca detine spatii de birouri pe o suprafata de aproximativ 100.000 de metri patrati. Pornita relativ timid, piata spatiilor de birouri clujene s-a dezvoltat mai puternic anul trecut, odata cu lansarea a trei mari cladiri de birouri, Maestro Business Centre, City Business Center si Olimpia Business Centre. Maestro Business Centre a insemnat totodata si o premiera pe piata locala, fiind prima cladire de clasa A din oras. Situata pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, cladirea are o suprafata construita de aproximativ 10.000 de metri patrati, 100 de locuri de parcare, 3 sali de conferinta, un restaurant, o agentie bancara si o cafenea. Maestro Business Center, proiect finalizat la inceputul anului trecut, este detinut de societatea de dezvoltare imobiliara Omniconstruct din Cluj-Napoca, ai carei actionari sunt Horia Ciorcila si Dorel Goia.
Prima tranzactie cu un imobil de birouri in Cluj
City Business Center, cladire situata tot in centrul orasului, are o suprafata construita de 5.300 de metri patrati si o suprafata utila de aproximati