Luni, 26 martie 2007, la Palatul Bragadiru – sala Colosseum, in cadrul primei gale a Premiilor Gopo, au fost distinse filmele romanesti ale anului 2006 si s-a atribuit un premiu special pentru intreaga Opera. 20 de trofeee au fost inminate cistigatorilor acestei prime editii.
Corneliu Porumboiu a fost „premiantul“ serii, plecind cu trei statuete aurii: pentru Cel mai bun film, Cea mai buna regie si Cel mai bun scenariu – A fost sau n-a fost? Ion Sapdaru, unul din cei trei actori principali din acelasi film, a cistigat trofeul pentru Cel mai bun actor intr-un rol principal.
in aplauzele prelungite ale asistentei ridicate in picioare, Lucian Pintilie a urcat pe scena ca intiiul cistigator al Premiului Gopo pentru intreaga Opera.
Dorotheea Petre – premiul Gopo pentru Cea mai buna actrita si Marius Panduru – premiul pentru Cea mai buna imagine au adus doua statuete debutului in lungmetraj al Ruxandrei Zenide, cu Ryna.
Hirtia va fi albastra de Radu Muntean a obtinut premiul pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar – Andi Vasluianu si Cel mai bun sunet – Dragos Stanomir.
Catalina Murgea – circotasa doamna Benes din Legaturi bolnavicioase – a cistigat premiul Gopo pentru Cea mai buna actrita intr-un rol secundar. Acesta a fost al doilea trofeu dobindit de filmul lui Tudor Giurgiu – primul fiind Premiul publicului – pentru cel mai mare succes de box office in 2006.
Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii de Catalin Mitulescu a obtinut patru trofee. Doua dintre ele au plecat spre familia Raduta – Daniel Raduta – pentru Cea mai buna scenografie si Monica Raduta – pentru Cele mai bune costume. Cristina Ionescu a fost cistigatoarea premiului pentru Cel mai bun montaj, iar Alexander Balanescu a fost votat de profesionistii activi din domeniu pentru Cea mai buna muzica originala.
Actrita Madalina Ghitescu – Marilena din fi