• Medicii nutritionisti sustin ca postul este benefic pentru oricine si nu face rau organismului • In schimb, medicii de specialitate trag un semnal de alarma asupra abuzului alimentar din zilele Sfintelor Sarbatori Pascale si a problemelor grave de sanatate care pot aparea din aceasta cauza
Pentru ca Postul Pastelui se apropie de final, medicii nutritionisti trag un semnal de alarma asupra abuzului alimentar din zilele Sfintelor Sarbatori Pascale. Consumul excesiv de oua, carne, preparate din carne si alcool poate provoca grave probleme de sanatate. Medicii nutritionisti sustin ca un astfel de abuz poate reactiva un ulcer gastro-duodenal, hemoragii digestive, colica biliara, enterocolite acute. "Orice om sanatos poate sa tina post numai cu apa si cu paine, pentru ca postul este bun si nu face rau la nimeni. Nu sunt impotriva postului negru. Excludem persoanele bolnave care au regim de viata si alimentar constant. Nenorocirea este ce se intampla dupa post, cand se umplu spitalele de oameni care inteleg ca postul se tine ca sa poti manca dupa aceea cat mai mult.
Este foarte usor de tinut postul Pastelui, pentru ca este in anotimpul de primavara si exista multa verdeata, spanac, salata, foarte bune pentru organism", a declarat dr. Adorada Coman, medic nutritionist. Medicii de specialitate sustin ca in zilele de Paste, cand populatia este tentata sa consume alimente in exces, cele mai multe bogate in grasimi animale, nu trebuie sa lipseasca de pe masa verdeata. "Excesul de oua, alimente ce contin grasimi animale trebuie compensat cu multa verdeata, legume proaspete ce se gasesc din abundenta in aceasta perioada pe piata si nici nu sunt atat de costisitoare. Postul este benefic, dar populatia trebuie sa stie ca dupa o astfel de perioada alimentele trebuie consumate in cantitati mici, iar mesele sa fie regulate. Orice abuz de alimente