Printre pizzerii şi shaormerii, localurile de lux iau avânt prin combinaţii culinare inedite Restaurantele din Capitală ţin pasul cu tendinţele europene în materie de gastronomie şi Printre pizzerii şi shaormerii, localurile de lux iau avânt prin combinaţii culinare inedite Restaurantele din Capitală ţin pasul cu tendinţele europene în materie de gastronomie şi chiar de design. Este vorba, bineînţeles, despre localurile care se respectă şi care sunt frecventate de oameni cu dare de mână, dar şi de bucureştenii care fac economii trei luni pentru o seară la un asemenea restaurant. După mania restaurantelor cu specific italian, au apărut cele chinezeşti, foarte la modă şi astăzi. În ultimii ani însă, gusturile românilor care au avut ocazia să călătorească în marile capitale au cerut altceva. Calitate, amabilitate, inedit. Astfel, delicatesele culinare descoperite la Paris, Roma, Londra sau chiar Beijing se regăsesc astăzi şi în peisajul Bucureştiului. Pontul: căutaţi restaurantele tip fusion, o combinaţie între bucătăria asiatică şi cea franceză, precum şi cele japoneze sau argentiniene. "Românii caută acum rafinamentul, au fost afară, au văzut cum e şi vor acelaşi lucru aici, deşi încă nu au încredere că vor primi acelaşi lucru", spune Dan Chişu. Carnea de vită, adusă din Argentina O vizită scurtă în restaurantele Mandragora, Benihana, Balthazar, Argentine şi Casa di David îţi schimbă complet perspectiva unei seri în oraş. Mandragora, deşi se traduce mătrăgună, îşi foloseşte cu succes numele pentru a-i fermeca pe clienţi cu meniul oriental. Balthazar, un restaurant luxos care nu degeaba este preferatul arhitecţilor, pentru că decorul te îmbie la gust. "Cu toată Mioriţa noastră, carnea este adusă din Argentina, unde cresc vaci pentru pulpa dreaptă, vaci pentru pulpa stângă şi pentru tot ce-ţi trebuie", explică amuzat omul de afaceri Peter Imre atunci când povesteşt