Daca in momentul de fata expertii au colosul industrial la aproximativ 50 de milioane de dolari, statul incearca, fara nici un rezultat inca, la aproape jumatate din valoarea sa. Una dintre cauzele care ii „respinge” pe potentialii investitori este legata de vinzarea, ca si fier vechi, a multora dintre utilajele care au functionat in Carom SA Onesti.
Terenuri de la Carom cu „dedicatie”
Situatia din acest moment a societatii Carom este umbrita de imaginea creata in urma unor manevre de „baieti destepti” a celor care au pastorit aceasta unitate.
Asupra lor planeaza o serie de suspiciuni legate de modul in care au fost vindute o serie de terenuri din patrimoniul Carom si de asemenea instalatii care functionau si puteu fi usor refolosite au fost vindute ca fier vechi distrugind astfel o intreaga linie de productie.
In aceeasi masura o mare parte dintre utilajele din inox au ajuns in patrimoniul altor societati dar evaluate la preturi de fier vechi.
Toate acestea au fost posibile numai in colaborare cu cei care erau pusi in fruntea acestui colos industrial si care, in loc sa il rentabilizeze l-au vindut bucata cu bucata si siiau umflat conturile personale cu tot felul de comisioane si bani proveniti din afaceri pe banii si cu bunurile societatii.
Asa se face ca in 2004 societatile auxiliare au fost evacuate de pe teritoriul Carom, in diferite locatii. Societatea S.C.Dacart.S.A., care presteaza servicii de constructii- montaj si reparatii mecanice a cumparat o suprafata de teren la marginea societatii Carom, in zona instalatiei I.11, pe care se afla fosta hala a macaralelor din Carom.
Ca urmare a acestui fapt macaralele au fost mutate in alta hala (care a trebuit sa fie modificata) a Atelierului Mecanic din Carom. Aceasta operatiune ar trebui verificata deoarece exista anumite semne de intrebare:
C