E adevarat ca diamantele pot face inima unei femei sa tresalte, dar cand vine vorba despre bijuterii, designul este cel care conteaza mai mult, mai ales daca este semnat de Judith Price, presedinta fondatoare a legendarei Avenue Magazine, revista newyorkeza care a devenit o veritabila si venerabila institutie.
Cunoscuta pentru faptul ca obisnuia sa publice numai fotografii alb-negru, pentru a evidentia detaliile pieselor sale, Price a infiintat in 2002 National Jewelry Institute. A ridicat bijuteriile la rang de arta fina prin expozitiile deja faimoase in State care au avut loc la Institut - Masterpieces of American Jewelry si Masterpieces of French Jewelry fiind doua dintre "spectacolele vizuale" care au facut inconjurul lumii povestind depre designul de bijuterii din Statele Unite si Franta, in ultimii 100 de ani.
Price este convinsa ca bijuteriile merita sa se afle intr-un muzeu la fel de mult ca orice alt tip de arta, fie ca este vorba despre pictura sau sculptura. Dovada sta prestigioasa Medaille de Vermeil, pe care aceasta a primit-o recent in Paris pentru contributia culturala pe care a adus-o orasului dupa sosirea celor doua mari expozitii in Franta.
Pentru Judith Price, luxul are o cu totul si cu totul alta definitie. Departe de a face din bijuterii un obiect high-end, ea sustine ca "daca luxul ar fi un obiect, ar trebui sa fie sculptura mea Jean Dunand. Daca ar fi un moment, ar fi ziua mea de nastere, pentru ca atunci ma reinventez. Si daca ar fi un loc, ar fi neaparat Parisul, unde ma simt de fiecare data ca la 23 de ani", explica Price. Are si o definitie pentru lux - "nu este un lucru, ci o frumoasa emotie".
Price vorbeste foarte mult despre dragostea ei pentru design, in general. "Mi-am descoperit aceasta afinitate in luna de miere, la Paris, cand mi-am cumparat prima piesa africana de la Charles Ratton, o statuie Tschokwe cu des