In raportul privind reforma justitiei, primit deja de CE, autoritatile de la Bucuresti subliniaza progresele inregistrate, dar admite si intarzierile existente.
Raportul privind reforma justitiei al oficialilor romani a ajuns inca de ieri la Directia justitie a Comisiei Europene. In document se arata, potrivit sefului Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, ca tara noastra a inregistrat progrese in cele patru domenii fata de care isi exprimase temeri CE. "Sunt progrese atat in ceea ce priveste transparenta, in ceea ce priveste Consiliul Superior al Magistraturii, evolutiile cu privire la coruptia la nivel inalt, la nivel local – lucruri care ne fac sa credem (...) ca raportul va fi primit destul de bine", a explicat Ciocanea, intr-un interviu acordat RFI. Raportul are insa "si punctele lui mai slabe". Prima si cea mai mare restanta o constituie, previzibil, neinfiintarea Agentiei Nationale de Integritate. Legea privind ANI zace si acum pe masa senatorilor din comisii. "Parlamentul este cel care isi va rascumpara sau nu intarzierea, dar responsabilitatea ii apartine in momentul de fata in totalitate". Un alt subiect de interes pentru CE poate fi capacitatea justitiei de finalizare a dosarelor de coruptie la nivel inalt. In raportul privind reforma justitiei, primit deja de CE, autoritatile de la Bucuresti subliniaza progresele inregistrate, dar admite si intarzierile existente.
Raportul privind reforma justitiei al oficialilor romani a ajuns inca de ieri la Directia justitie a Comisiei Europene. In document se arata, potrivit sefului Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, ca tara noastra a inregistrat progrese in cele patru domenii fata de care isi exprimase temeri CE. "Sunt progrese atat in ceea ce priveste transparenta, in ceea ce priveste Consiliul Superior al Magistraturii, evolutiile cu privire la corupti