Circa 30 de milioane de euro trebuie sa investeasca italienii de la Ductil Steel daca vor sa continue activitatea de la fostul combinat Otelu Rosu. In cazul in care investitiile in protectia mediului nu vor fi realizate pana la sfarsitul lunii octombrie, Garda de Mediu ameninta cu inchiderea otelariei. "Intrucat Ductil Steel nu are o perioada de tranzitie ca celelalte combinate, am solicitat sprijinul comisarilor Garzii Nationale de Mediu, care sa analizeze situatia de la Otelu Rosu", a declarat Laura Stoican, comisarul-sef al Garzii de Mediu Caras-Severin.
Chiar reprezentantii companiei italiene cred ca termenul nu poate fi respectat si spera doar ca vor primi inca o amanare din partea autoritatilor romanesti. "In aceasta saptamana am primit autorizatia integrata de mediu, valabila pana in luna octombrie. Pana atunci, se vor lua toate masurile de conformitate ale obligatiilor de mediu. Intre altele, este vorba de instalatia de captare si purificare a gazelor rezultate din procesul tehnologic si de construire a unui nou cuptor electric, investitie apreciata la 30 de milioane de euro. Suntem constienti ca nu ne vom incadra in termenul limita, dar speram ca vom gasi intelegere la autoritati pentru a obtine o amanare de sase-opt luni", a declarat Jan Anculia, seful punctului de lucru al Ductil Steel.
Otelaria electrica a fost cumparata la sfarsitul anului 2004 de italienii de la Ductil Steel, fiind singurul activ al fostului combinat care mai produce. Din cei aproape 2.000 de angajati de la fostul combinat, la punctul de lucru al Ductil Steel au mai ramas doar 350.
Uzina din Otelu Rosu este considerata in prezent cea mai mare poluatoare din Caras-Severin, emisiile de gaze arse si praf depasind cu mult valorile admise.
Circa 30 de milioane de euro trebuie sa investeasca italienii de la Ductil Steel daca vor sa continue activitatea de la fostu