Masa de Paste goleste buzunarele iesenilor • Numai pentru doi cozonaci, 20 de oua, 2 kilograme de carne de miel, o pasca si o simpla salata, iesenii vor scoate din buzunar nu mai putin de un milion lei (100 RON), fara a pune la socoteala alti bani dati pe bauturi racoritoare, dulciuri, alte preparate din carne, o sticla de vin care sa dea o nota de savoare in plus carnii de miel sau alte preferinte ale cumparatorului • Preturile au ajuns la 180.000 (18 RON) pe kilogramul de carne de miel sau chiar 200.000 lei vechi (20 RON) pentru cei din import • In piete, preturile legumelor au explodat pur si simplu, determinandu-i pe romani sa alerge disperati dintr-un loc in altul pentru a mai prinde un produs mai ieftin, mai pe masura bugetului alocat pentru masa de Paste
Sarbatorile de Paste bat la usa, iar pregatirile necesare trebuie facute din timp. Pe langa curatenia de rigoare din casele fiecaruia, necesare sunt si cumparaturile, ce vor lua probabil cel mai mult timp gospodinelor, care nu le vor lasa pe ultima suta de metri cand preturile vor exploda si cand comerciantii vor profita de acest lucru si vor scoate la vanzare tot ce pot. Indiferent de cat de gol este buzunarul iesenilor, masa de Paste trebuie cat de cat sa fie plina, chiar daca acest lucru va insemna o gaura insemnata in bugetul multor familii. Daca in anii trecuti, cu eforturi financiare destul de mari, iesenii si-au mai permis sa cumpere traditionala carne de miel, anul acesta avand in vedere explozia preturilor, multi doar vor visa la masa imbelsugata de Paste. Preturile au ajuns la 180.000 (18 RON) pe kilogramul de carne de miel sau chiar 200.000 lei vechi (20 RON) pentru cei din import. Daca anul trecut se platea 130.000 lei vechi ( 13 RON) pentru un kilogram de carne de miel, anul acesta pretul a crescut ingrijorator de mult. Nici chiar daca se incearca inlocuirea carnii de mie