Briose moi cu ciocolata
Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g ciocolata neagra amaruie, 3 oua, 30 g zahar, 15 g faina, 50 g unt moale + 20 g pentru uns formele.
Mod de preparare:
Ungeti cu unt 4 forme de briose si tineti-le la frigider.
Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o sa se topeasca pe baia de apa, amestecand ca sa fie neteda.
Incorporati untul taiat cubulete si lasati crema sa se raceasca.
Frecati ouale cu zaharul pana ce amestecul isi dubleaza volumul si adaugati faina in ploaie (putin cate putin) continuand sa amestecati. Incorporati ciocolata topita si racita si dati aluatul astfel obtinut o ora la frigider.
Incingeti cuptorul la 210gr.C.
Turnati aluatul in formele unse, umplandu-le pe 3/4 si dati briosele 5 minute la cuptorul incins.
Scoateti-le usor din forme pe farfurii - ciocolata este moale in interior - si serviti-le caldute, cu o crema de vanilie (eventual).
Sarlota de ciocolata si zmeura
Ingrediente (pentru 8 persoane): 200 g ciocolata amaruie, 250 g zmeura congelata (decongelata si lasata sa se scurga cel putin 2 ore inainte de a o incorpora in crema), 25 piscoturi, 6 galbenusuri, 150 g zahar + inca o lingura, 50 cl lapte, 20 cl frisca batuta, 5 foi de gelatina de 2 g, 1 baton de vanilie, 2 linguri lichior de zmeura.
Mod de preparare:
Tapetati cu hartie pentru copt fundul si marginile unei forme de sarlota si inmuiati gelatina intr-un bol cu apa rece.
Preparati crema: puneti laptele sa fiarba impreuna cu batonul de
vanilie despicat in doua pe lung. Luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati laptele sa se infuzeze 10 minute. Indepartati batonul de vanilie.
Frecati galbenusurile cu 150 g zahar, pana ce se albesc.
Puneti din nou laptele sa fiarba si varsati-l apoi peste galbenusuri. Rasturnati amestecul in cratita si lasati-l sa se incinga, l