Fotografii cu Braşovul de altă dată, timbre şi mărci filatelice, cărţi rare, opere de artă confecţionate din rădăcini de arbori, goblenuri şi cartele telefonice. Sunt câteva din piesele de colecţie „vernisate” sâmbătă la Casa Baiulescu, de liberalii braşoveni. Inedita acţiune este prima de acest gen organizată în Braşov. Printre expozanţi s-au aflat Aristotel Căncescu, Aurel Ionel, Milică Palade, Adrian Palade, Raluca Oprescu, Elena Trepăduş şi Grigore Fănuţă.
7.000 de fotografii cu Braşovul vechi
Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Braşov, Aristotel Căncescu, a expus publicului o parte din impresionanta colecţie de fotografii ce redau Braşovul istoric. „Sunt colecţionar de circa 20 de ani, colecţionez fotografii istorice din judeţul Braşov, în principal din municipiul Braşov, din perioada 1865-1930. Cele mai valoroase sunt cele care redau perioada 1900-1930. Pasiunea aceasta a apărut în perioada în care eram membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi. În Asociaţie ni s-au dat mai multe fotografii cu Braşovul vechi pentru a face o sinteză. După primele 300 de fotografii colecţionate mi-am zis că este imposibil să găsesc mai multe”, susţine Aristotel Căncescu (foto stânga). Colecţia sa de fotografii numără în prezent aproximativ 7.000 de exemplare. Cel mai scump exemplar a fost achiziţionat cu suma de 100 de mărci.
Cerbul din Harap Alb, sculptat într-o rădăcină de copac
Aurel Ionel, vicepreşedintele filialei municipale a PNL Braşov, şi-a expus o colecţie inedită de opere de artă sculptate în rădăcini de arbori. „Sunt rădăcini aduse de cursuri de apă sau găsite în pădure. Le-am dat o formă artistică, fiecare poate desluşi o semnificaţie. Pasiunea aceasta o am din şcoala generală”, susţine Aurel Ionel. Cea mai valoroasă piesă de colecţie este o sculptură alegorică, veche de 35 de ani, ce semnifică cerbul din Harap Alb, decapitat