- Diverse - nr. 63 / 2 Aprilie, 2007 Pastele se apropie, iar, cu sau fara autorizatii sanitar-veterinare, oamenii vor consuma, oricum, traditionala carne de miel. Caci, cei care acum se dau de ceasul mortii cu… rigurozitatea in respectarea normelor europene in materie, ar fi trebuit ca, impreuna cu autoritatile locale, sa previna bulibaseala creata, artificial, in jurul spatiilor de vanzare si, mai ales, de sacrificare a mieilor. Este inadmisibil ca, la o saptamana inaintea celei mai mari sarbatori crestine, Pastele, sa aflam din "Informarea de presa" a Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Mures ca: "Administratia Pietelor din Targu-Mures nu a solicitat autorizare pentru sacrificarea mieilor in nici una din pietele din Targu-Mures …" Dar, ca la noi la nimenea… drept care, cum se intampla de obicei, se va apela la mijloace, mai mult sau mai putin legale si… europene, pentru ca tot romanul care se respecta sa aiba la masa de Pasti, carnea de miel. Nu de alta, dar ea (carnea de miel), consumata in cantitati moderate, face chiar bine sanatatii. Specialistii in materie recomanda cu incredere carnea de miel, apreciind ca aceasta imbunatateste activitatea splinei si a rinichilor, inlatura starea generala de slabaciune (mai ales, in cazul celor care au tinut cu rigurozitate postul Pastelui, si nu numai), durerile abdominale, lumbago si ii ajuta pe subponderali sa ajunga la o greutatea normala. Adrian Florea, specialist in medicina traditionala chineza, le recomanda celor cu o constitutie slabita din diverse motive, introducerea in alimentatie a carnii de berbec sau miel, cu conditia de a consuma doar cantitati mici, la fiecare masa. GHEORGHE GIURGIU - Diverse - nr. 63 / 2 Aprilie, 2007 Pastele se apropie, iar, cu sau fara autorizatii sanitar-veterinare, oamenii vor consuma, oricum, traditionala carne de miel. Caci, cei care acum se dau de ceasul mo