"Cu "Mascariciul" i-am cucerit pe spanioli. Ne aplaudau si strigau: "Bravo, torreros!"".
Calatorului ii sade bine cu drumul, iar lui Malaele cu cate un turneu de rasunet. Abia intors din Castilia, unde a repurtat un adevarat triumf cu o adaptare dupa Cehov "Mascariciul", se pregateste de o noua calatorie. De asta data, pe mai multe continente. Va juca in Australia, Coreea, India si China, in cadrul unui proiect de anvergura, demarat sub egida Unesco. Alaturi de "Mascariciul", vor fi prezentate si alte spectacole romanesti de valoare.
- Inteleg ca i-ati dat gata pe spanioli, si inca in vestitul lor teatru "Cervantes" din Alacala. Locul unde s-a nascut si a copilarit autorul nemuritorului Don Quijote, eroul ce intruchipeaza esenta spiritualitatii si universalitatii marii culturi spaniole. Si nu numai. Vrei sa ne spui cum s-a desfasurat filmul turneului vostru?
- Impreuna cu partenerul meu, Nicolae Urs, am fost invitati la Alcala sa jucam in celebrul teatru "Cervantes", care are o stralucita traditie. Alcala de Herares e vechea capitala a Castiliei, fosta resedinta regala si loc binecuvantat ce l-a dat omenirii pe Cervantes. E si locul istoric unde regii Isabella si Fernando l-au primit pentru prima oara pe Cristofor Columb si i-au sprijinit expeditiile care au adus bogatia si epoca de maxima glorie a Spaniei. In teatrul construit acum patru secole si modernizat cu respect de contemporani, s-au perindat trupe apreciate de un public select si foarte exigent. Va inchipuiti cu ce emotii am pasit in sala ce ni se parea ca pastreaza ceva din ecoul ovatiilor de odinioara si din parfumul vechii zidiri. Spectacolul nostru era tradus, si publicul reactiona prompt si sensibil la fiecare replica. La un moment dat, in scena lectiei de improvizatie teatrala, spectatorii nu mai urmareau titlurile, ci doar pe noi. La sfarsit, au izbucnit in aplauze fu