In schimb, procesul de privatizare ar putea fi afectat, daca institutiile implicate nu vor elabora politici corente in domeniu, "lucru care s-a vazut si in 2006, cand s-au incheiat doar 11 tranzactii cu o valoare de 113 milioane dolari".
Emilian Radu sustine ca exista un paradox cu privire la viata politica din Romania si din regiune: "Economia isi vede de treaba ei.
Un anumit confort este dat si de statutul Romaniei de membru NATO si UE.Exista, insa, o anumita neliniste a investitorilor straini, care poate avea repercusiuni daca se prelungeste aceasta stare de confuzie politica", spune Emlian Radu, din culisele discutiilor cu investitorii.
Reprezentantii PWC sustin ca, daca aceasta confuzie politica ar fi avut loc acum 2-3 ani, efectele ar fi fost mult mai mari.
2007 este anul constructiilor - materialelor de contructii in special -, al imobiliarelor si al comertului en detail, zone care vor reprezenta "principalele arene de desfasurare a viitoarelor fuziuni si achizitii inclusiv pe termen mediu",
potrivit celui mai recent studiu privind piata de achizitii si fuziuni din Romania realizat de PricewaterhouseCoopers (PWC).
Radu Stoicovici, director in cadrul PWC, sustine ca rezultatul integrarii Romaniei in UE este o consolidare a unor industrii precum asigurarile si serviciile.
Fondurile de investitii sunt asteptate sa intre pe piata romaneasca cu sume tot mai mari. "O parte dintre aceste fonduri vor fi dedicate exclusiv investitiilor in sectorul imobiliar", spune Radu Stoicovici.
Chiar daca se va vorbi despre o scadere a rentabilitatii investitiilor realizate de aceste fonduri la 20-30%, reprezentantii PWC spun ca exista mai multe sectoare atractive.
Este vorba despre serviciile financiare, zona farmaceutica, constructiile si materialele de constructii. "Acest luc