Profilul restaurantului sunt frigaruile, motiv pentru care, pe langa numele "cosmopolit" de Golden Falcon, are unul secund de "Casa Kebap" – meniul se reduce practic la vreo 10 feluri de frigarui si ceva mai multe aperitive. Oricum, frigaruile sunt preparate "la vedere", in fata clientilor, cuptorul cu lemne fiind asezat chiar la intrarea in restaurant, sub o hota enorma de alama; ideea este, probabil, ca ritualul prepararii frigaruilor este un spectacol in sine, pe care un gurmand trebuie sa-l aprecieze. Excesiva mi s-au parut etalarea, in acelasi hol, a aperitivelor sub o vitrina de alimentara – aratau fara indoiala apetisante, doar ca vitrina era cam inestetica.
Amenajarea respecta standardele unui restaurant de top: tonuri de maro, bej si auriu, draperii grele, cazand in falduri, scaune imbracate in tafta aurie, fete de masa si servetele de panza – totul intr-un cadru aerisit, incarcat la minim, fara carpete alegorice pe pereti, cu desene tipatoare si colorate. Se spune ca orientalii au oroare de vid, motiv pentru care supraincarca cu detalii si obiecte orice perete sau spatiu. Golden Falcon, insa, e un restaurant turcesc occidentalizat, care nu se mai teme de vid si lasa peretii sa respire. Restaurantul era plin, desi preturile sunt mari; cea mai mare parte din clientela parea din Asia Mica; nu grupuri de prieteni care ies de la job, ci mai degraba familii de 4-7 persoane. Asta contribuia la caldura locului, cu atat mai mult cu cat nu vorbeau in soapta, cum se vorbeste de regula in restaurantele de clasa.
Credincioase conceptului de "totul la vedere", aperitivele sosesc pe o masa cu rotile, deci nu trebuie sa ghicesti din sonoritatea numelui sau componente despre ce e vorba. Preturile sunt mari, prea mari as spune – 35-40 de lei o frigaruie, 10 lei un aperitiv, 10 lei fresh-urile de fructe. Frigaruile sunt preparate impecabil, gustul de fum sau de mie