Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat un alt proiect de act normativ prin care se modifica metodologia de solutionare a deconturilor cu sume negative de TVA adaugata cu optiune de rambursare.
Potrivit acestuia, pentru contribuabilii mari si mijlocii care, in principiu, beneficiaza de rambursare cu inspectie fiscala ulterioara, a fost stabilita o procedura de analiza a deconturilor cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare, pentru a identifica gradul de risc fiscal.
"In conditiile propuse, deconturile de TVA depuse de contribuabilii mari si mijlocii, care au fapte inscrise in cazierul fiscal, pentru care a fost deschisa procedura insolventei sau pentru care organele de control au transmis organelor de cercetare penala sesizari privind fapte ce pot intruni elementele constitutive ale infractiunii, se incadreaza in categoria deconturilor cu risc fiscal mare, rambursarea solicitata fiind solutionata in urma efectuarii inspectiei fiscale anticipate", se arata in comunicatul ANAF. Sugestiile pot fi trimise prin posta, fax sau e-mail catre Cabinetul Purtatorului de Cuvant al ANAF, cu mentiunea "Conf. Legii nr. 52/2003". La sfarsitul saptamanii trecute, ANAF a anuntat elaborarea unui alt proiect pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului Finantelor publicat in M.O. nr. 121/19 februarie 2007.
Proiectul privea documentele administrative de insotire intocmite in cazul deplasarii produselor accizabile in regim suspensiv, procedura de restituire a accizelor pentru care se acorda scutire indirecta, instructiunile de corectare a erorilor cuprinse in decontul de TVA, precum si continutul formularului "Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri".
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat un alt proiect de act normativ prin care se modifica metodologia de solutionare a decontu