Inalta Curte de Casatie si Justitie a suspendat executarea deciziei de retrocedare a complexului Lido, pana la judecarea contestatiei in anulare depusa de reprezentantii societatii comerciale.
"In acest mod, toate efectele deciziei de retrocedare nu se mai pot produce, astfel ca aceste active sunt si raman in patrimoniul societatilor SC Hotel Lido Bucuresti, SC Compania Hoteliera Intercontinental SA si SC Centrul de Afaceri Roman SA", se arata intr-un comunicat al Departamentului Comunicare de Presa al Hotel Lido Bucuresti.
"In data de 8 martie 2007, instanta de recurs a ICCJ Sectia Civila, indusa in grava eroare, a incalcat drepturi fundamentale ale societatilor comerciale, aducandu-ne prejudicii majore in imagine. Pe langa alte aspecte de procedura, legalitate si de probitate mai mult decat indoielnica a mai multor acte aflate in dosar, in decizia instantei in curs a fost ignorat total textul imperativ al legii speciale, art. 32 (4) OUG 88/1997, modificata si completata prin Legea 99/1999", se mai arata in comunicat.
Dispozitiile art. 32 alin. 4 din OUG 88/1997 modificata prin Legea 99/1999 sunt mentinute ca valabile prin Legea 137/28.03.2002, statul fiind obligat sa despagubeasca companiile in cazul in care se face retrocedarea imobilelor in natura.
Din acest motiv, administratia SC Hotel Lido Bucuresti si a celorlalte societati in patrimoniul carora se afla Hotel Lido, Casa Lido si terenurile aferente care fac obiectul retrocedarii au atacat aceasta decizie prin proceduri legale extraordinare cu contestatie in anulare.
Retrocedarea ar impiedica desfasurarea activitatii societatii
Potrivit lui George Paunescu, unul dintre principalii actionari ai SC Lido SA, aceasta lege interzice retrocedarea in natura a mijloacelor fixe care duc la impiedicarea desfasurarii obiectului de activitate al societatii. In acest caz, SC