După Marele Post ne pregătim pentru sărbătoarea Învierii. Desigur, gustăm cu poftă din bucatele preferate şi, pentru a fi siguri că buna dispoziţie ne însoţeşte în zilele de După Marele Post ne pregătim pentru sărbătoarea Învierii. Desigur, gustăm cu poftă din bucatele preferate şi, pentru a fi siguri că buna dispoziţie ne însoţeşte în zilele de sărbătoare, facem o provizie de ceaiuri. Vom ţine seama de afecţiunile la care suntem vulnerabili. Sau, potrivit proverbului "Paza bună trece primejdia rea!", ne completăm proviziile din farmacia casei cu câteva ceaiuri care s-au dovedit benefice după fiecare masă festivă: ceaiul de mentă este recunoscut pentru proprietăţile sale înviorătoare, mai ales după un meniu copios. Infuzia calmează spasmele biliare, este un antiseptic gastrointestinal şi antidiareic. Acesta poate fi amestecat cu flori de coada şoricelului, care combate balonările abdominale, colicile gastrice şi hepatice. Combinaţia aceasta simplă poate să-i ajute cu succes pe toţi care au probleme cu colita. Această categorie de bolnavi poate să apeleze şi la infuziile de sunătoare, frunze de afin, zmeur, salvie, eficiente în gastroenterocolite. Şi, dacă cei care au probleme digestive cronice nu se sperie de ceaiurile amare, ar putea să bea de bunăvoie, după unele excese, o ceaşcă dintr-un amestec de infuzie de ţintaură (10 g), pelin (5 g), păpădie (20 g) şi anghinare (5 g). Vom folosi 10 linguri din acest amestec la 2 l de apă. Această cantitate se consumă de-a lungul unei zile. Pe lângă faptul că uşurează digestia, aceste plante ajută la arderea grăsimilor după un meniu când ne abatem de la dieta obişnuită. Persoanele care se luptă să elimine un surplus de kilograme, dar au necazuri cu digestia, ar putea să combine menta cu cardamomul, plantă întâlnită în bucătăria arabă.
Cele două ceaiuri ajută digestia, dar efectul, pe termen lung, se remarcă şi asup