Ce bine ar fi dacă lucrurile s-ar mişca la fel de repede şi printre furnizorii de internet fix cum se mişcă în cazul operatorilor de telefonie mobilă. Recent, Orange şi Zapp au lansat două produse de acces wireless la internet, care tratează aceeaşi problemă în mod diferit. În timp ce modemul Business Everywhere e un face-lift de substanţă al unui produs asemănător, cardul Zapp Z030 vine să acopere o lipsă de până acum din oferta Zapp, un produs dedicat exclusiv utiliz
Ce bine ar fi dacă lucrurile s-ar mişca la fel de repede şi printre furnizorii de internet fix cum se mişcă în cazul operatorilor de telefonie mobilă. Recent, Orange şi Zapp au lansat două produse de acces wireless la internet, care tratează aceeaşi problemă în mod diferit.
În timp ce modemul Business Everywhere e un face-lift de substanţă al unui produs asemănător, cardul Zapp Z030 vine să acopere o lipsă de până acum din oferta Zapp, un produs dedicat exclusiv utilizatorilor de laptopuri, cardul PCMCIA detaşabil, atât de apreciat în mediile „corporate“. Deşi modemurile care se conectează prin USB fac exact aceeaşi treabă ca şi cardurile wireless, acestea din urmă sunt mai apreciate, deoarece nu eşti nevoit să porţi cu tine niciun fel de cablu şi nici nu trebuie să găseşti un loc şi pentru modem atunci când ţii laptopul pe genunchi sau pe măsuţa de cafea.
Cu toate că modemul de la Orange este clasificat ca fiind un produs din categoria business, el poate fi folosit foarte bine şi pentru a conecta PC-ul de acasă, în lipsa unei reţele fixe. Luând în considerare şi dimensiunile sale, cât un portofel bine burduşit şi de patru, respectiv cinci ori mai mare decât produsele competioare de la Zapp şi Vodafone, modemul stă mult mai bine pe birou decât în geanta de voiaj.
În schimb, cardul de conectare de la Zapp nu