Putin peste trei milioane de lei vechi. Abia atit cistiga, pe hirtie, un membru al Consiliului Local Sibiu. Deplasarile in strainatate sint rare, telefoane si masini de serviciu nu au, din consilii de administratie nu mai pot face parte, iar activitatea din AGA nu se mai plateste.
Daca nu e cinstit si activ, sau daca nu face vreo "inginerie" financiara, consilierul sibian n-are sanse prea mari sa se imbogateasca. Noroc ca majoritatea au propriile lor afaceri.
Media: 300 de lei
Cu cit este platit un consilier municipal? "In jur de 300 - 310 lei, net, pe luna. Eu atit iau, va spun realitatea. Sint in comisia sociala si particip, de obicei, la doua sedinte in fiecare luna. Daca cei de la buget-finante fac mai multe sedinte, iau mai mult, nu stiu.
E treaba lor. 300 de lei nu inseamna mare lucru. Dar nu m-am gindit niciodata la asta", sustine un consilier local. Singura deplasare pe care a facut-o pe banii sibienilor nici macar nu a fost in aceasta legislatura. Ci in 2002, cind Sibiul s-a infratit cu orasul german Landshut.
Maxim 600 de lei
Salariul primarului este de 4.160 de lei. Destul de bine, pentru un bugetar. Consilierii locali cistiga, pentru participarea la o sedinta, doar cinci procente din aceasta suma. Impozabil. Iar teoretic, dupa lege, unui consilier nu i se pot plati mai mult de trei participari, in fiecare luna.
"In prezent, suma achitata unui consilier pentru participarea la o sedinta este de 208 lei. Temeiul legal pentru efectuarea acestei plati este Legea 154/1998 coroborata cu HG 775/1998.
Suma lunara achitata consilierilor este in functie de numarul de sedinte la care acestia participa, dar nu vor fi remunerati pentru mai mult de trei sedinte pe luna, fie sedinte ordi