Acutizarea crizei politice atinge si Curtea Constitutionala. Odata cu aparitia suspiciunilor ca unii judecatori ai Curtii au dosare "patate" la CNSAS, se ridica si semne de intrebare asupra modului in care aceasta va lua decizii importante in viitorul apropiat. Cei banuiti sunt Aspazia Cojocaru si Kozsokar Gabor. Prima a recunoscut, ieri, ca a dat declaratii la Securitate sub numele de Ana in timpul unei anchete, insa a afirmat ca a fost obligata sa o faca.
De asemenea, nu ar exista un angajament de informator in cazul sau. "Refuzul meu categoric de a mai da alte declaratii a avut consecinte negative asupra mea, in sensul ca nu mi s-a mai permis sa plec in Occident pana dupa Revolutie. Precizez faptul ca, sub nicio forma, declaratiile date nu au reprezentat o colaborare voluntara cu Securitatea, ci au fost parte componenta a unei anchete si nu am semnat niciun angajament cu aceasta", se spune intr-un comunicat semnat de Cojocaru.
"Voi continua sa-mi exercit mandatul, ca si pana acum, cu maxim profesionalism si corectitudine", a precizat Cojocaru, aratand ca nu intentioneaza sa demisioneze.
Aceasta a recunoscut existenta unor declaratii dupa ce Cosmin Gusa, liderul PIN, a afirmat ca unii judecatori de la Curte sunt santajabili din cauza dosarelor de la CNSAS, incercandu-se influentarea a doua decizii foarte importante pe care Curtea trebuie sa le ia in perioada urmatoare: sesizarea lui Tariceanu privind refuzul lui Traian Basescu de a semna decretul de numire in functia de ministru de Externe a lui Adrian Cioroianu si avizul asupra cererii de suspendare a presedintelui.
Surse din PSD citate de agentia Mediafax sustin ca presedintele s-a folosit deja de avertismente la adresa judecatorilor cu probleme. Cele doua decizii sunt legate intre ele deoarece declararea ca neconstitutional a refuzului de numire al lui Cioroianu ar putea determina si