Cu sfiala si ingandurare, multi dintre noi ne indreptam pasii spre una din cele mai mari sarbatori ale crestinismului: Pastele. Din cele mai vechi timpuri, pe meleagurile romanesti s-au pastrat traditii numai de noi stiute. Chiar daca astazi s-ar parea ca taierea mielului a devenit, sau poate va deveni, o incalcare a legii, nu stiu cati dintre noi nu vom avea pe masa, in aceasta zi sfanta, o friptura de miel. O alta traditie este vopsirea, dar mai ales incondeierea oualor. Este o adevarata arta de imbinare a culorilor si de desenare a liniilor care impodobesc oul. Cu condeiul (instrumentul de decorare) intr-o mana si cu Dumnezeu in suflet, taranii-artisti din tinutul Sucevei sau Moldovei si-au pus, dintotdeauna, ceva din taina vietii lor in aria restransa a cojilor de oua. Este acesta un obicei stravechi? Putem afirma cu toata convingerea: da. Ceea ce ne bucura si nu ne lasa sa uitam cat de vulnerabili putem deveni in orice moment sunt tocmai aceste traditii care, dincolo de vicisitudinile vremii, s-au inversunat sa fie mereu "la moda".
Timpurile s-au schimbat, Dumnezeu a coborat mai jos, s-ar parea, iar noi incercam sa fim mai aproape de Adevar.
Va propunem, asadar, stimati cititori, sa ingaduiti publicarea in aceasta pagina a unor retete traditionale de bucate, care, de-a lungul veacurilor, au fost puse, si de sarac, si de bogat, pe masa in ziua marii sarbatori. Cu sfiala si ingandurare, multi dintre noi ne indreptam pasii spre una din cele mai mari sarbatori ale crestinismului: Pastele. Din cele mai vechi timpuri, pe meleagurile romanesti s-au pastrat traditii numai de noi stiute. Chiar daca astazi s-ar parea ca taierea mielului a devenit, sau poate va deveni, o incalcare a legii, nu stiu cati dintre noi nu vom avea pe masa, in aceasta zi sfanta, o friptura de miel. O alta traditie este vopsirea, dar mai ales incondeierea oualor. Este o adevarata arta d