In ultimele zile, pe linga etapele legate de validarea noii formule a executivului, in topul stirilor a fost prezenta si comunicarea Directiei Nationale Anticoruptie privind inceperea urmarii penale impotriva presedintelui Partidului Conservator si a fiicei sale, Camelia, intr-un dosar disjuns din cauza "Loteria" pentru care deja este trimis in judecata, de catre aceeasi institutie, un alt personaj important cu afiliere politica similara cu a sefului antenelor, George Copos.
Imediat dupa aparitia respectivei vesti au inceput, cum e obiceiul, contra-acuzatiile de hartuire politica ale lui Dan Voiculescu cu toate ingredientele pe care le tot auzim cu fiecare prilej asemanator, de la inceputul anului 2005 incoace.
De altfel, si in discursul rostit cu ocazia trecerii prin Parlament a guvernului restructurat, presedintele Partidului Social Democrat, principala forta politica giranta a noii structuri, a aparut suficient de clar exprimata una din conditiile de baza puse de sprijinitorii social-democrati sprijinitilor liberali si udemeristi.
Aceasta ar suna, in rezumat, cam asa: "Continuati cu mare avint lupta impotriva coruptiei, dar fara sa va atingeti de oamenii nostri de la centru sau din teritoriu". In Vrancea, probabil ca nu chiar fara vreo legatura cu precizarile raspicate ale lui Mircea Geoana facute marti in plenul camerelor reunite, liderul local al PSD, Marian Oprisan - aflat cum se stie intre principalii inculpati intr-un dosar penal instrumentat de procurorii anticoruptie ajuns in instanta - si-a cerut gales si ingenuu armele inapoi.
Conform legislatiei in vigoare, acestea ii fusesera ridicate odata cu declansarea urmaririi penale impotriva sa. Plusind in stilul deja binecunoscut, baronul n-a ezitat sa dea in judecata concomitent cu acesta cerere Inspectoratul Judetean d