Biroul de presa al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a rectificat informatiile legate de verdictul instantei in cazul lui Sever Muresan.
Desi initial au transmis presei ca ICCJ a dispus predarea lui Muresan autoritatilor din Dijon, reprezentantii instantei au revenit si au comunicat ca, de fapt, recursul avocatilor afaceristului a fost admis, iar cazul a fost retrimis la Curtea de Apel Bucuresti.
Aparatorii lui Sever Muresan au sustinut in fata instantei ca acesta a efectuat deja pedeapsa la care a fost condamnat si ca nu are datorii fata de statul francez. Potrivit cererii trimise autoritatilor romane de cele din Dijon, Sever Muresan a petrecut doar o luna in inchisoare, in timp ce sentinta a fost de 18 luni.
La Curtea de Apel Bucuresti, prima instanta care a judecat cererea autoritatilor din Dijon, avocatul lui Muresan, Gheorghe Diaconescu, a sustinut ca este vorba despre o inscenare careia i-au cazut victime si procurorii francezi.
Potrivit mandatului, faptele de care este acuzat Sever Muresan s-au petrecut in 2005, pe teritoriul Frantei.
Numele controverstului om de afaceri Sever Muresan este cunoscut in Romania din falimentul Bancii Dacia Felix, pentru care a fost inculpat si extradat din Ungaria in 1999.
Muresan a fost achitat in 2005, in Romania, iar Curtea Corectionala din Elvetia l-a condamnat, in noiembrie 2000, la trei ani si jumatate de inchisoare si cinci ani de interzicere a sejurului, pentru escrocherie in valoare de 25 milioane de dolari in dauna Bancii Dacia Felix.
In 2004, a mai primit un an si jumatate, pentru evaziune fiscala, de la justitia franceza.
Sever Muresan si-a continuat insa afacerile in Romania. In 2005, o firma a lui a castigat un contract scos la licitatie de Consiliul Judetean Hunedoara. Investitia, in valoare de circa 130 000 000 lei, pen