Anunturi de vanzare a produselor traditionale de Paste au aparut pe internet, dar si prin paginile ziarelor locale. dar si pe marginea drumurilor si soselelor. “Vand miei si iezi, pret convenabil, rog seriozitate” este textul care se regaseste in majoritatea mesajelor publicitare, la care se adauga un numar de telefon, de regula mobil, pentru contact.
Cumparatorii sunt invitati intr-una dintre localitatile limitrofe Ploiestiului pentru a-si ridica marfa, acestia primind asigurari ca aceasta corespunde normelor europene si ca se gaseste la preturi romanesti si negociabile.
Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Prahova, Marius Taut, considera ca fiecare persoana este libera sa cumpere de unde doreste, important este ca mieii sa nu se taie pe spatiul public. “Nu este legal sa se vanda mieii si iezii in asemenea conditii, dar nu avem ce sa facem. Ar trebui sa mergem cu politia peste ei si asta este imposibil.
Se poate merge acasa la cioban pentru a se procura carnea. Nu este legal, insa nu poti impune nimanui sa cumpere carne dintr-un anumit loc. Nu putem intra la cioban in curte, pe de alta parte. Trebuie respectata proprietatea. Fiecare om care cumpara de la cineva carne neverificata isi asuma responsabilitatea.”, a spus Taut.
Potrivit directorului DSV, in judetul Prahova, au fost autorizate temporar sase centre de lucru de taiere a mieilor. Anunturi de vanzare a produselor traditionale de Paste au aparut pe internet, dar si prin paginile ziarelor locale. dar si pe marginea drumurilor si soselelor. “Vand miei si iezi, pret convenabil, rog seriozitate” este textul care se regaseste in majoritatea mesajelor publicitare, la care se adauga un numar de telefon, de regula mobil, pentru contact.
Cumparatorii sunt invitati intr-una dintre localitatile limitrofe Ploiestiului pentru a-si rid