A lansat o companie de telefonie mobila pe care a vandut-o apoi cu 11,5 miliarde de dolari. Acum este creierul din spatele conglomeratului Clearwire si al tehnologiei WiMax. Pentru Craig McCaw, imaginea nu conteaza. Asa ca poarta un ceas cu bratara de plastic si mocasini maro.
Craig McCaw este un pionier in industria telefoanelor celulare, ca fondator al McCaw Cellular. Inca de cand era copil, undeva langa Seattle, Craig McCaw a vazut potentialul afacerilor in telecomunicatii. Tatal sau, Elroy McCaw, este unul dintre primii americani care au infiintat un post de radio. Era vorba despre Wins-AM, un post newyorkez de rock'n'roll care, odata vandut, in 1962, a adus in contul McCaw nu mai putin de 20 de milioane de dolari. Iar McCaw tatal, intr-un moment de spontaneitate, si-a trimis fiul de 12 ani cu cecul de 20 de milioane de dolari sa-l depoziteze la banca. Ani mai tarziu, McCaw fiul avea sa lanseze pe piata cea mai mare companie de telefonie mobila din acel moment, pe care a vandut-o in 1994 pentru 11,5 miliarde de dolari.
Este o dimineata insorita de primavara. Craig McCaw se uita pe fereasta biroului din Eagle River, compania sa din Kirkland, Washington. Priveste ganditor spre panorama pe care o ofera muntii din spatele lacului Washington la granita cu cenusiul cerului. Ii place sa se uite spre apus, care, pentru el, simbolizeaza posibilitatea, viitorul.
Craig McCaw nu este un miliardar obisnuit. In ultimii ani, "tatal telefoniei mobile" a investit miliarde de dolari pentru a construi un nou imperiu, un gigant global care sa puna in umbra tot ceea ce inseamna acum telecomunicatii, "o cale de la pamant spre ceruri", cum spune magnatul.
Considerat unul dintre cei mai neconventionali antreprenori din lumea afacerilor americane, McCaw este un idealist care, desi are o avere care a tot oscilat intre 11 si 7 cifre de-a lungul vremii, nu pune mare