Plăcintă cu carne de miel CANTITĂŢI: 750 g. carne de miel , 300 g. făină, 4 ouă, 50 g. ulei de măsline, 100 ml. vin, o linguriţă de cimbru, 4 fire de ceapă verde, o lingură de Plăcintă cu carne de miel CANTITĂŢI: 750 g. carne de miel , 300 g. făină, 4 ouă, 50 g. ulei de măsline, 100 ml. vin, o linguriţă de cimbru, 4 fire de ceapă verde, o lingură de mărar, puţin piper. PREPARARE: Tocăm carnea de miel; înăbuşim ceapa tăiată subţire, peştişor, în ulei şi puţină apă. Adăugăm apoi carnea, vinul şi condimentele. După ce luăm vasul de pe foc, adăugăm verdeaţa tăiată mărunt. Din făină, ouă, 3 linguri de ulei şi puţină apă frământăm un aluat pe care-l împărţim în două bucăţi. În tava pregătită, unsă cu grăsime şi tapetată cu făină, vom întinde o foaie - de fapt jumătate din cantitatea de aluat. Aici aşezăm umplutura pe care o acoperim cu cealaltă foaie din aluatul rămas. Plăcinta se lasă 30 de minute în cuptorul fierbinte. Piept de miel umplut CANTITĂŢI: pieptul unui miel, 6 ouă proaspete de găină sau 12 ouă de prepeliţă, 2 legături de mărar, o linguriţă de cimbru, 2 cepe mici, 300 g. pesmet, 3 linguri de unt, 200 g. lapte, piper, după gust, 100 g. ulei de măsline. PREPARARE: Se curăţă foarte bine pieptul mielului şi sub pieliţă, pe muşchi, se pune un strat cu următoarea compoziţie, realizată din cele 6 ouă bătute, mărarul, tăiat mărunt, laptele şi piperul.
Umplutura aceasta se aşază în mod egal pe muşchiul pieptului de miel. Apoi se coase pieliţa cu aţă. Această delicatesă se pune la cuptor, într-o tavă pe care am uns-o cu unt. Friptura se întoarce în intervalul cât stă în cuptor şi se stropeşte cu zeama din tavă, apoi cu uleiul de măsline până se rumeneşte. Se serveşte alături de sfeclă sau castraveciori. Cozonac coroniţă COMPOZIŢIA ALUATULUI: 1 kg. făină, 600 ml. lapte, 300 g. zahăr, 3 ouă + 4 gălbenuşuri, 30 g. drojdie, 3 linguriţe rase de coajă de lămâie,