Manastirea Hadambu este situata la aproximativ 30 de kilometri de Iasi, in comuna Mogosesti. Din Iasi se poate ajunge pina in satul Hadambu cu microbuze care pleaca la fiecare doua ore. Din sat si pina la manastire mai sint de parcurs in jur de trei kilometri pe jos, peste deal. Pe vreme buna, doar pieptisul dealului da de furca celor care vor sa ajunga la locasul de cult.
Cind ploua insa, satul si manastirea ramin uitate in noroiul prin care nu razbeste nici un mijloc de transport, fie masina sau caruta. „Este si drum pentru masini care inconjoara. Acolo este pietruit si se mai poate circula. Dar pentru noi, oamenii de rind, cind da ploaia, abia ne putem misca ca se infunda ulitele", relateaza un satean din Hadambu.
Drumul pina la manastire dureaza aproximativ o ora jumatate, 40 de minute fiind parcurse cu microbuzul, iar restul pe jos.
Icoana nu a mai plins
Manastirea Hadambu este asezata pe un virf de deal de unde strajuieste satele comunei Mogosesti. Vazuta de afara, pare ca este vorba despre un locas de cult oarecare. Totul se schimba cum faci primul pas in curtea Manastirii. Timpul aici nu inseamna bani si nu se masoara in ore. La Hadambu, timpul se masoara in dangat de clopot.
Monahilor de aici nu le place vorba, iar pentru informatii suplimentare te indreapta spre unul din panourile de informare de la intrare.
In seara Invierii, curtea Manastirii Hadambu a devenit neincapatoare. Pelerini din toata tara au venit pentru a asculta slujba si pentru a se inchina la icoane. Locul aduce pe linga credinciosi si multi necredinciosi care ajung aici din curiozitate dupa ce au auzit de la altii de minunile de la Hadambu. Despre oamenii vindecati la Hadambu circula nenumarate povesti.
Se spune despre una din icoan