OLT. Direcţia Generală de Venituri şi Cheltuieli (DGVC) din subordinea Consiliului Local Slatina cheamă proprietarii de vehicule care nu sunt supuse înmatriculării prin Serviciul Poliţiei Rutiere să le înmatriculeze la primărie.
„Certificatele de înmatriculare şi plăcuţele cu numere au sosit deja la Direcţie, iar de luni pot fi eliberate pentru înscrierea autovehiculelor care nu sunt supuse înscrierii prin SPR. Aşteptăm posesorii de astfel de vehicule să vină să facă înmatricularea. Numerele sunt valabile numai în oraş, iar cei care vor ieşi cu ele în afară vor da socoteală Poliţiei Rutiere. Ei riscă dosare penale sau confiscarea, în cazul căruţelor“, a declarat Gheorghe Bodescu, directorul DGVC.
Din categoria vehiculelor care trebuie înmatriculate şi dotate cu numere de la Primăria Slatina pentru circulaţia în oraş fac parte tramvaiele, troleibuzele, mopedele, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole şi forestiere (ca macarale, buldozere, excavatoare), tractoare care nu se supun înmatriculării prin SPR şi vehiculele cu tracţiune animală.
Toţi posesorii de asemenea vehicule sau utilaje trebuie să se prezinte începând de luni la ghişeele DGVC, cu 52 de lei pentru a plăti taxa de înmatriculare - aceeaşi pentru toate categoriile.
În plus, fiecare mai suportă contravaloarea plăcuţelor cu numere.
Proprietarii de mopede au de plătit încă 25 de lei, iar ceilalţi, 33 de lei pentru plăcuţe cu numere pe un singur rând, sau 37 de lei pentru cele pe două rânduri. Slătinenii care deţin mopede plătesc şi impozit, în valoare de 40,8 lei pe an.
Potrivit Regulamentului pentru aplicarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, intrată în vigoare din 1 decembrie 2006, numărul de înmatriculare al unui asemenea vehicul înregistrat la consiliile locale se compune din denumirea localităţii, denumire