În topul dietelor care topesc surplusul de kilograme se aliniază unele supe. Celebra Supă clasică de varză (conţine şi ceapă, un stimulent al digestiei) a fost şi este testată, în În topul dietelor care topesc surplusul de kilograme se aliniază unele supe. Celebra Supă clasică de varză (conţine şi ceapă, un stimulent al digestiei) a fost şi este testată, în continuare. Mai puţin cunoscute sunt Supa asiatică pe bază de ghimbir (care calmează stomacul) şi Supa italiană (pe bază de ţelină - un energizant recunoscut). Dieta bazată pe supă este o terapie la îndemâna oricui. Regimul cu supă se practică timp de o săptămână! În aceste şapte zile alimentul principal este supa. În mod firesc, practicanţii acestei diete, experimentată în "reţete minune", îşi completează meniul cu diverse proteine. Nutriţioniştii recomandă unele proteine animale care sunt bogate în aminoacizi esenţiali (soia, produse lactate, brânză, caşcaval, peşte, carne de pasăre). Iată ingredientele pentru Supa clasică de varză: o varză albă, trei ardei graşi verzi, 6 cepe de mărime potrivită, 1 kg de morcovi, 6 roşii decojite (eventual din conservă), două boluri de supă de legume. Preparare: tăiem zarzavatul felii subţiri. Legumele se fierb (fără roşii) în 3 l de apă la foc potrivit. După ce adăugăm roşiile pasate, supa se mai fierbe timp de 20 de minute. Supa de ghimbir (asiatică) este uşor de preparat. Ingrediente: 10 ciuperci uscate, o varză albă, 500 g morcovi, 500 g praz, 10 ciuperci proaspete, un ardei iute, un cub de ghimbir, 3 roşii, 3 linguri sos de soia. Preparare: vom înmuia ciupercile uscate în apă caldă (nu fiartă!). Varza se toacă fideluţă. La fel şi celelalte două legume - morcovii şi prazul - care se taie felii subţiri după ce au fost bine curăţate şi spălate. Ciupercile proaspete vor fi tăiate cubuleţe. Fierbem aceste ingrediente, la foc potrivit, adăugăm şi ciupercile înmuiate. Du